dijous, 18 de juny del 2015

BON ESTIU A TOTHOM!!!

I ja només ens queda dedicar-vos unes quantes imatges per desitjar-vos un molt bon estiu, amb bons llibres, bona música i bon cinema, i agrair-vos la vostra col·laboració durant el curs!

Fins ben aviat! 


CONCURS LITERARI

El dijous 11 de juny la Sala Gran estava revolucionada amb el lliurament de premis del II certamen literari de les cooperatives d'ensenyament.

Cinquanta-cinc seleccionats, vint-i-dos guardonats i un centenar de persones es van reunir a la nostra biblioteca per sentir el veredicte del jurat.

Aquí en teniu un record:

La Maria Vadell, de 2n de secundària, va llegir el seu text guanyador de l'edició anterior i Pere Morey Servera ens va dedicar uns moments molt especials.


Volem felicitar a tots i a totes les participants i, especialment:

Mateu Borràs, de 5è de primària, guardonat en la categoria C de prosa per La llum desapareguda, i
Bet Maria Jaume, de 6è de primària, guardonada en la categoria C de poesia per El sol.

Enhorabona a tots i a totes!

RECOMANACIONS DEL CLUB DE LECTURA

A la darrera sessió del Club de Lectura, a part de parlar extensament de Sicília sense morts i de la realitat de la nostra Illa, s'han recomanat:




La plaça del Diamant i Incerta glòria seran dos dels llibres que comentarem el curs vinent, així que si voleu, podeu aprofitar l'estiu per llegir-los!

I si cliqueu les etiquetes "Recomanació" o "Club de Lectura", veureu tots els llibres que hem recomanat!

Bona lectura!

L'ARBRE DELS DESITJOS

I amb l'arribada de l'estiu i de les vacances, què millor que guarnir l'arbre dels desitjos amb gelats i ventalls, que comparteixen espai amb recomanacions literàries per a petits i grans!

Aquí el teniu:



I nosaltres us desitgem un bon estiu!!!

NA BRUNILDA A LA SALA GRAN

I bé... Ja vaig fer el torn a Mata de Jonc, com podeu veure en aquestes fotos...

I ara, amb aquesta calorada, ja estic... esgotada.
Però... què puc fer aquest estiu?

I si me'n vaig a Nova Zelanda amb n'Eduard? Allà és hivern i hi estaré fresqueta. I practicaré anglès!
O potser que li demani al Lluís que em presenti algun drac...
O me'n vaig amb en Bru i n'Eva a ballar a totes les festes majors...
O visito una inquietant casa de fulles amb en Biel...
O planto un fabulós jardí alemany amb na Magdalena...
O, ben pensat... també podira anar a Florència amb na Gina a veure la Venus del Botticelli... No trobeu que m'hi assemblo?



Ufff... que difícil és haver de triar!!!

També podria agafar la catifa màgica i, amb vosaltres o amb algun germà vostre una mica més grandet, fer un parell de viatges clàssics: anar al Mississipí, a la fàbrica de xocolata del Willy Wonka, a Lummerland, al País de les Meravelles, a Lil·liput, a Fantasia, a Transsilvània... o fins i tot anar a cercar un tresor a una illa perduda, o arribar-me fins a l'asteroide B612, fins al centre de la Terra o fer la volta al món!


I ho podria fer amb l'Elvis Riboldi, amb en Greg Heffley, amb en Harry Potter o amb qualsevol d'aquests que tots coneixeu.

I la veritat és que, per fer tot això, no m'he ni de moure de Mallorca, només em cal... obrir un llibre!!!


BON ESTIU A TOTS I A TOTES i LLANCEU-VOS A L'AVENTURA DE LLEGIR!!!

I moltes gràcies a tots els col·laboradors que hem esmentat més amunt i que ens ajuden a mantenir viva la Sala Gran!

dimarts, 2 de juny del 2015

CLUB DE LECTURA

I per acabar les sessions del Club de Lectura d'aquest curs, dijous dia 4 parlarem amb la Magdalena Reynés d'una de les novel·les més venudes per Sant Jordi a les Illes:
 


"El jove president de la Comunitat Autònoma rep una rata morta dins un cofret de plom. Aquest desagradable incident podria no significar res més que la ràbia d'algun ciutadà perjudicat per decisions polítiques, són tants pels temps que corren... Algú havia definit Mallorca com Sicília sense morts, però, fins quan? El sol és tebi, sona la melodia d'un violoncel tocat per una noia eslava, l'hedonista i cínic jubilat Mateu Llodrà pren Camparis tot pensant com satisfer el seu peculiar sentit de la justícia; i la rata morta té la perversa capacitat de pertorbar el curs de les coses, en un temps xop d'abusos en què el president de la Comunitat Autònoma invoca la regeneració..."

Un president que en un paratge de la novel·la es felicita pensant que "tanta sort que aquest país encara no ha après  votar"... Però potser s'equivoca i comencem a aprendre'n...


I entre tots, ens recomanarem lectures per a l'estiu!