diumenge, 10 de març del 2013

VISITA A CAN BUTJOSA

El passat 23 de febrer, un grup de bibliomaníacs, integrants del seminari de biblioteques escolars que es realitza al CEP de Palma, anàrem fins a Parets del Vallès per visitar la biblioteca de Can Butjosa.
Allà ens esperava na Mercè Escardó, una persona extraordinària que acumula anys d'experiència en la gestió de la biblioteca i en el foment de la lectura entre els més joves.



Abans d'entrar, na Mercè ens explicà que aquest és un espai molt especial perquè es tracta de la única biblioteca pública a Catalunya destinada exclusivament al públic infantil i juvenil. Per aquest motiu, era condició indispensable que la poguéssim visitar amb ulls de nin i, dit això, llençà damunt nosaltres un polsim màgic que ens reduí de tamany.
Els encarregats de mostrar-mos la biblioteca foren els nins bibliotecaris que, com usuaris habituals, la coneixen bé i feren especial esment al que realment els agrada a ells. D'aquesta manera coneguérem l'espai a través dels seus ulls i interessos. Realment saben que és ca seva!
Algunes coses que ens explicaren:
A la biblioteca hi habita un follet màgic que viu allà des d'abans que l'espai es convertís en una biblioteca. És molt gelós del silenci i han pactat unes normes de comportament amb ell.
També hi viu un monstre que encomana el desig de llegir als nins. Diuen que no l'han vist però noten la seva presència cda vegada que queden enganxats en la lectura d'un llibre, quan no poden deixar de llegir-lo.
A la biblioteca es senten lliures, si respecten els altres poden triar el racó quue més els agrada i fer el que vulguin perquè sovint hi van tot sols des de casa i  troben materials de tot tipus. A vegades hi van a llegir o a estudiar i, quasi sempre, se'n duen llibres a casa.
Els agraden les activitats que s'organitzen a la biblioteca i que na Mercè i altres responsables els expliquin històries.





























A la biblioteca també hi poden trobar pel·lícules però només hi entren aquelles que es relacionen amb el món dels llibres i el préstec es fa de forma conjunta.


Allà tots els llibres, paraules i lletres hi tenen cabuda, és per això que a un dels racons es fa un homenatge a tots els alfabets del món.



A la biblioteca hi ha plantat un arbre amb uns fruits molt especials, són exemplars dels llibres d'alguns autors als quals s'ha homenatjat al bosc dels llibres de la ciutat.



El bosc dels llibres és un espai ajardinat de la ciutat on hi ha plantats diferents arbres en honor de grans escriptors i alguna de les seves obres més representatives. 
L'horabaixa el visitàrem i, al costat de molts altres, no ens va sorprendre trobar en Michael Ende, en Roald Dahl i... Miquel Rayó.

Després de la passejada pel bosc, tornàrem a la biblioteca on poguérem gaudir de l'activitat Llegint en família que s'organitza els dissabtes horabaixa a càrrec de Caro Von Arend. 
En podeu gaudir una estona amb aquests vídeos:



 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada