dijous, 7 de febrer del 2013

LA LECTURA AMB ULLS D'ARTISTA. Pierre-Auguste Renoir

Enguany els noms de les classes estan relacionats amb el món de la pintura. Cada grup ha escollit un quadre perquè l'identifiqui i el treballarà al llarg del curs amb la realització de diferents activitats.
Són molts els pintors que s'han interessat per la lectura i ens han permès gaudir d'ella a través de la seva mirada.
És per això que des de la biblioteca els volem retre homenatge amb aquesta nova secció del bloc que hem anomenat  "La lectura amb ulls d'artista".

Pierre-Auguste Renoir (Limoges, 1841/ Cagnes- sur- Mer, 1919) provenia d'una família d'artesans i començà a treballar a un taller de pintura de porcellanes. Posteriorment es dedicà a pintar ventalls fins que al 1862 assistí a l'École des Beaux-Arts
Tot i ser considerat un dels grans mestres impressionistes, s'allunyà d'aquest estil a rel del seu viatge a Itàlia on la contemplació de l'obra de Rafael provoca un canvi de la seva pintura cap un contorn més precís dels personatges i la subordinació del color al dibuix.
Renoir sovint pintà paisatges però també escenes de la vida quotidiana. 
Aquí podeu veure algunes de les que dedicà a la lectura.

 




































Els alumnes de cinquè han comentat alguna d'aquestes obres


Na Carolina ha comentat en relació a aquesta obra que l'ambient que reflecteix és molt agradós. Creu que les dues nines són germanes perquè se semblen molt i, fins i tot, duen les mateixes sabates. Dedueix pel que es pot apreciar de la vivenda i pel fet de disposar de llibres que, segurament, es tracta d'una família acomodada. Li ha cridat l'atenció l'actitud diferent que mantenen en relació a la lectura perquè una gira les pàgines però és l'altra qui mira les il·lustracions. Els llibres són infantils, perquè tenen imatges però no text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada